top

Ademcoaching: iets voor jou?

Adem in adem uit, dat doen we allemaal, ik hoor het vaak.
Ademcoaching is meer dat inademen en uitademen en toch ook niet.

Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach die met de Balance Breathing methode werkt, zal je bij een eerste bezoek een ademhaling analyse afnemen.
Hierbij wordt er gekeken, waar haal je adem en hoe haal je adem.
Jouw ademhaling, vertelt mij wat en wie jij bent in het leven. Niet als persoon, maar als persoonlijkheid.
Na deze analyse stel ik je een aantal vragen en vanhier uit, volgt de intake eigenlijk vanzelf.

Hoe ziet een ademsessie eruit?

We bespreken samen de analyse en de intake en richten ons op wat jou bezighoudt en bespreken wat voor jou het belangrijkste is. Wat wil jij graag loslaten of kwijt. Samen bepalen we het doel waarop we gaan ademen.

Dit doen we met de verbonden ademhaling, we gebruiken muziek om het eerst tempo te begeleiden want we ademen op een hoog tempo.

Gecertificeerd Balance Breathing coach

Ik ben gecertificeerd Balance Breathing ademcoach en Balance Breathing workshoptrainer

Ademcoach Mireille Hoekstra

Balance breathing, wat is het?

Wanneer je het gevoel hebt tegen het beruchte glazen plafond aan te lopen en ondanks alles het gevoel te hebben, maar niet verder te komen, dan kan dit leiden tot gevoelens van frustratie, twijfel en boosheid.

Mijn klanten hebben voorheen een kort of langdurig traject bij een maatschappelijk werker of psycholoog gehad of hebben een EMDR-traject gevolgd, wat vervolgens niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Men vervalt uiteindelijk weer in oude gewoontes en ervaart een gevoel van ‘vastzitten’. Reden hiervoor is, dat deze trajecten vaak niet de link maken tussen ratio en gevoel. Oude gevoelens worden gerationaliseerd en cognitief behandeld, maar niet nogmaals doorvoeld, herleefd en afgesloten.

Dáár zit het belangrijkste verschil met Balance Breathing coaching: Met deze vorm van ademcoaching, kan ik je snel en adequaat helpen. Zelfs als je niet weet wat je blokkeert, kom ik met de ademanalyse in de eerste sessie al tot de kern. Uit je ademhaling "lees" ik namelijk waar de knelpunten zitten. Daardoor is de intake, die volgt efficiënt en doeltreffend.

Je zult zowel tijdens, als na de eerste sessie al een verschil merken.

4 redenen om NIET te beginnen aan ademcoaching

Het werken aan jezelf vraagt inzet en een actief meedoen. Zonder dit, is het werken met mij niet mogelijk. Je stelt jezelf dan teleur en dat is niet helpend. Een traject bij mij is efficiënt en effectief, maar kan dat alleen zijn wanneer jij dat ook wilt.

Hieronder de redenen, wanneer je geen traject bij mij moet beginnen.

Reden #1
"Ach, ik houd het nog wel uit. Zo erg is het bij mij ook weer niet."

Herken je deze gedachte of misschien wel uitspraak bij jezelf? Ik houd het nog wel uit, zo erg is het bij mij ook weer niet?

Dit is typisch een zin van een overlever. Door het overleven in het leven, heb je methodes ontwikkeld om jezelf op de rit te houden. Het hoofd boven water te houden en jezelf moed in te praten.

Vraag jezelf dan ook af, voelt dit werkelijk zo of vertel ik mijzelf dit. Wanneer je het werkelijk zo voelt, is dat goed, maar niet geschikt om een traject bij mij te starten.

Reden #2
"Het zal wel zweverig zijn. Niets voor mij."

Herkenbaar? Ademcoachen is zweverig. Het zal wel zo een zweverige dame zijn die onbegrijpelijke taal gebruikt over voelen en zo.

Maar wanneer je schrikt, houdt jij vanzelf je adem in. En wanneer je iets spannends verwacht, maar het komt niet, laat je jouw adem in een zucht los. Ben jij nu zweverig, omdat jij je ademhaling inzet bij deze momenten?

Houdt jij je adem maar eens zo lang mogelijk in, is dat zweverig of merk je hoe fijn het is om door te ademen, wanneer jij dat wilt?

Of adem eens zo diep mogelijk in zonder je schouders te bewegen, hoe ver komt je adem? Tot je middenrif? Iets daar voorbij? Dan kan ik je vertellen, dat wanneer je optimaal inademt dit tot vlak boven je schaambeen, je buik doet bewegen. Zou je dat ook willen?

Reden #3
"Ik heb al genoeg aan mijn hoofd. Ik kan dit er nu even niet bij hebben"

Een van de meest gehoorde reacties. Ik wil het wel hoor, echt, maar ik heb nu zoveel aan mijn hoofd, dat kan ik er niet bij hebben. Dit klinkt voor mij net zo logisch, als ik moet een flink stuk rijden, maar ik wil niet tanken of laden, dat kan ik er nu echt niet bij hebben. Wanneer ik dat zeg, denken mensen dat ik niet goed snik ben. Uiteraard tank of laad je de auto, voordat je een flink stuk gaat rijden. Waarom tank jij dan niet voor je lichaam wat er nodig is? Wanneer je het druk hebt en veel aan je hoofd?

Reden #4
"Ik ben nu niet gemotiveerd om met mijzelf aan de slag te gaan"

Dit is een hele goede reden. Oprecht! Je kunt alleen beginnen, als het commitment erg hoog is. Met jezelf aan de slag gaan levert enorm veel op, maar doe je er niet even bij.

Wil je echt met jezelf aan de slag, dan plannen we het zo dat het voor jou zo makkelijk mogelijk is. De motivatie die moet jij meebrengen, dat kan ik niet voor je organiseren. Maar als jij wilt, vinden wij de weg.

Je hebt maar één reden nodig...

Ik wil!

Het resultaat? Beter in balans met jezelf, gelukkiger voelen met jezelf en de mensen om je heen.
Zakelijk de volgende stap kunnen zetten, die je maar niet voor elkaar kreeg. Het gevoel dat de dingen, die onmogelijk leken, ineens vanzelf lijken te gaan.

Meer weten over ademcoaching? Neem dan contact op.

Wil je weten of ik jou ook kan helpen of hoe ik jou kan helpen?
Neem contact met mij op.

Waar ben je naar op zoek?